NVIDIA Virtual PC (vPC)

Maakt gevirtualiseerd werken mogelijk voor elke werknemer

Het digitale tijdperk waar we ons op dit moment in bevinden, verandert in een hoog tempo onze manier van werken. Opeens hebben we meer en meer te maken met externe kantoren, virtuele samenwerking en willen we allemaal nog sneller toegang tot informatie. En dat dan ook nog eens overal en altijd. Om dit allemaal mogelijk te maken, is een moderne digitale werkplek vereist. Deze digitale werkplek verschaft veilige, snelle en intuïtieve toegang tot data en moderne, grafisch intensieve applicaties. Wat ervoor zorgt dat GPU’s (Graphic Processing Units) relevanter zijn dan ooit, voor elk type werknemer.


De medewerker van vandaag is zeer veeleisend
Ook voor personeelsleden die alleen gebruikmaken van standaard software (zoals Office-applicaties, browsers en het bekijken van video’s op YouTube is het heel belangrijk om een goede gebruikerservaring te hebben. Op dezelfde manier waarop GPU-technologie fysieke apparaten aandrijft, zijn GPU-versnelde prestaties nu een fundamentele vereiste voor de nieuwe gevirtualiseerde digitale wekplekken op basis van Windows 10 en zeker Windows 11 in de nabije toekomst. De werknemer van vandaag is zeer veeleisend en verwacht een zeer goede ervaring die gelijk is aan de ervaring van een fysieke computer. Gelukkig is dat voortaan geen probleem dankzij NVIDIA vPC. Deze software zorgt namelijk voor een extreem goede gebruikerservaring voor elke digitale werkplek.

Financieel


Virtuele desktops: lagere werkdruk en eenvoudiger beheer

De NVIDIA-oplossingen voor virtuele GPU’s zoals NVIDIA vPC zetten de maatstaf voor gevirtualiseerd werken en stellen elke virtuele machine in staat om te profiteren van dezelfde GPU-voordelen als een fysieke desktop-pc. Werk dat voorheen door de CPU (Central Processing Unit) werd uitgevoerd, wordt nu door de GPU gedaan. De gebruikerservaring is hierdoor enorm verbeterd wat bijdraagt aan meer gebruikerstevredenheid en het sneller realiseren van doelstellingen. Dit alles zorgt voor een lagere werkdruk, eenvoudiger beheer, creatieve vrijheid en maar liefst 95% minder energieverbruik.


Daarom kiezen veel bedrijven voor NVIDIA vPC

Gebruikmaken van virtuele digitale werkplekomgevingen i.c.m. NVIDIA vPC levert bedrijven diverse voordelen op. Die voordelen zijn onder te verdelen in drie categorieën.

  • Veiligheid: Centralisatie en virtualisatie van digitale werkplekken helpen organisaties bij het beveiligingen van data en het intellectual property. Alle data blijft binnen het datacenter en bevindt zich niet op fysieke werkstations, laptops of datadragers. De vervaardiging en bewerking van de data vindt namelijk ook plaats binnen het datacenter. Medewerkers kunnen op een veilige wijze zowel intern als extern samenwerken vanaf iedere locatie en elk apparaat.
  • Flexibiliteit: Medewerkers hebben de flexibiliteit om overal op een veilige wijze toegang te krijgen tot applicaties, data en uiteraard elkaar. Op kantoor, onderweg en thuis heeft men op eenvoudige wijze vanaf vrijwel ieder gewenst apparaat toegang tot de digitale werkplek.Gebruikerservaring: De virtuele digitale werkplekomgeving, die qua prestaties gelijk is aan een fysieke PC, draagt bij aan een optimale gebruikerservaring waardoor men efficiënt en productief kan (samen)werken.


Ervaar ook de ongekende mogelijkheden

NVIDIA vPC breidt de kracht van NVIDIA GPU uit om op kosteneffectieve wijze immersive, gevirtualiseerde Windows 10-omgevingen te leveren voor alle medewerkers en use cases. Mobiele professionals en kantoormedewerkers genieten zo eindelijk van VDI, met een consistente en zeer goede gebruikerservaring die is geoptimaliseerd voor standaard Office applicaties alsook web- en multimedia applicaties waarbij de prestaties net zo goed zijn als op een fysieke pc. NVIDIA vPC stelt organisaties in staat om moderne applicaties en Windows 10 altijd en overal beschikbaar te stellen aan alle medewerkers. Uiteraard volledig geoptimaliseerd zodat de gebruikerservaring, de beveiliging, schaalbaarheid en de toegankelijkheid geoptimaliseerd worden. Eenvoud in beheer en vrijheid en flexibiliteit voor de medewerker staan hierin centraal.


Meer informatie

Bij IOdis adviseren we graag de oplossingen van NVIDIA in combinatie met VDI-Appliance.com. Daarmee tilt u de productiviteit en gebruikerservaring van uw flexibele werknemers direct naar een hoger niveau. Wilt u meer informatie over NVIDIA vPC, zoekt u naar een antwoord op uw vragen of heeft u behoefte aan advies voor het op maat maken van virtualisatie binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met Michèl van Proosdij via michel@iodis.nl of +31 30 303 06 60.

NVIDIA Elite Partner Logo