Congres NL AI coalitie "van Aanjagen naar Implementatie"

Introductie NL AI Coalatie Congres

Het Nederlandse AI Coalitie congres met als thema: "Van Aanjagen naar Implementatie" geeft de mogelijkheid om mee te denken en te praten over de AI-toepassingen, de verbinding op te zoeken met andere bezoekers en te luisteren naar verschillende experts uit binnen en buitenland. Het event dat in de Jaarbeurs in Utrecht plaats vindt, bestaat uit een uitgebreid programma om de dag zo waardevol mogelijk te maken voor de bezoekers. Het programma bestaat uit verschillende sessies, waarin Eppo van Nispen tot Sevenaer, de dag opent. In dit programma komen de volgende onderwerpen ter sprake:
> Doorbraken in AI
> Strategie Nederland AI
> Sessieronde 1: Start-ups aan het woord
> Introductie Kees van der Kauw
> Stimulatie van AI-innovatie
> AI op Europese schaal
> Beleidsvorming rondom AI in Nederland 
> Sessieronde 2: Impact AI voor verschillende organisaties
> Prijsuitreiking Award 'Briljanste Mislukking & AIZ-award'

AI in een versnellingsfase

Eppo van Nispen tot Sevenaer hield een boeiende, grappige en interessante openingsrede tijdens het NL AI Coalitie congres. Hij sprak in een razend tempo en gebruikte ondersteunende beelden om zijn verhaal kracht bij te zetten. In totaal kwamen er maar liefst 132 plaatjes voorbij, waaronder computersketches van “van Kooten en de Bie” en afbeeldingen die historisch besef gaven aan de ontwikkeling van AI.

Van Nispen tot Sevenaer benadrukte in zijn openingsrede dat AI al heel lang bestaat, maar dat we nu in een versnellingsfase zitten waarin de ontwikkelingen zich snel opvolgen. De release van honderden apps en tools die gevoed worden met AI zijn niet bij te houden. De rekenkracht die nodig is om alle beschikbare data op een goede manier te gebruiken is van groot belang voor het slagen van je AI project. Hij sprak over het belang van samenwerking en kennisdeling tussen verschillende partijen om ervoor te zorgen dat Nederland voorop gaat (blijven) lopen in de ontwikkeling van AI. Zijn presentatie was een geweldige manier om het congres te openen en de toon te zetten voor een dag vol interessante presentaties en discussies.

Netwerk & inspiratie

Het congres bood niet alleen de mogelijkheid om te leren over de nieuwste trends en technologieën, maar ook om te netwerken en in contact te komen met experts uit de industrie, de overheid en de academische wereld. Het was een unieke kans om te horen hoe verschillende partijen samenwerken om AI te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat Nederland een toonaangevende rol speelt in deze sector.

Naast de vele sprekers en paneldiscussies waren er ook diverse start-ups aanwezig op het congres. Onder de aanwezige start-ups waren DuckDuckGoose, Ancora Health, Roseman Labs, Deep4Cam, FreezerData en Syntho. Deze start-ups kregen de kans om hun AI-oplossingen te presenteren en in contact te komen met experts uit de industrie en de academische wereld. De aanwezigheid van deze start-ups benadrukte het belang van innovatie en ondernemerschap in de ontwikkeling van AI in Nederland.

Als lid van de Nederlandse AI Coalitie krijg je toegang tot workshops, evenementen en rapporten die gericht zijn op het bevorderen van verantwoorde mensgerichte AI. Plus, je kunt samenwerken met en leren van de meest toonaangevende experts op het gebied van AI in Nederland. IOdis is distributeur van onder andere NVIDIA en kan jou helpen bij het inrichten van je datacenter om de juiste data op de juiste plek binnen je projecten te krijgen.

Meer weten?

Neem vooral contant met ons op en IOdis helpt jou!

iOdis is sinds 2011 de kennisdistributeur met een focus op betrouwbare datacenteroplossingen. Ons team bestaat uit gedreven en ervaren professionals met meer dan 30 jaar ervaring.